Találtál egy klassz kreatív leírást de nem érted mert nem magyarul íródott? Ebben a bejegyzésben arról olvashatsz hogyan használhatod a Google Chrome böngésző beépített fordítás funkcióját egyszerűen bármelyik honlapon, hogy az idegen nyelvű szövegeket magyarra fordítsa neked!  

Fordítás magyar nyelvre a Chrome segítségévelElső lépésként a Google Chrome böngészőt kell használnod a weboldalak megtekintésére  a fordítás funkció eléréséhez. A Chrome-ot innen tudod letölteni ha még nincs (a Chrome letöltése gombra kattintva) :

https://www.google.com/intl/hu_hu/chrome/browser/desktop/index.html

( A Chrome egy nagyon , biztonságos, gyors böngésző sok szuper funkcióval, pl tudja blokkolni a hirdetéseket a weboldalakon, Youtube videókon, tud fordítani, és még elérhető hozzá ezerféle lehetőség! )

A letöltés befejeződése után kattints a telepítőre amit letöltöttél, a telepítés alatt pedíg végig csak a "tovább" gombra kattintgass :)

Ha befejeződött a program telepítése vagy már eleve Chrome-ot használtál a fordítás már gyerekjáték! Menj fel a  fordítani kívánt honlapra/cikkre a Chrome-ban és kattints bárhova a lapon a jobb egérgombbal, majd a menüből válaszd a "tartalom fordítása magyar nyelvre" opciót. És voilá' máris minden "magyar". Természetesen a Chrome nem ember így nem tökéletes a nyelvtanisága :)))  

Ha vissza szeretnéd alakítani eredeti nyelvére a honlapot, azt  a keresősáv melletti kék A-A mintájú képecskére kattintva teheted meg ( az alábbi képen a kék körrel bekarikázott ikon), majd az "Eredeti megjelenítése" gombra kattintva vissza is állítódik az eredeti állapot. (Illetve ha bezárod a böngészőt és legközelebb megnyitod akkor is az eredeti nyelvén fog megjelenni.)

Visszalakítás eredeti nyelvre

Ha csak egy olyan képet találsz , amin  "ráégetett" szöveg van és azt szeretnéd lefordítani, nem pedig az egész honlapot:

Sokszor adódhat úgy, hogy csak egy képet találsz amin feliratok igyekeznének útmutatást adni arra nézve, hogy mit is kellene csinálnod, de ezeket az automatikus honlap fordítóval nem tudod lefordítani (mivel nem kijelölhető szöveges tartalmak hanem képek) . Ilyen esetekre is van megoldás (igaz, egy kicsit erőltetett de jobb mint a semmi :) ), a szavakat gépeld be ide a Google fordítójába és máris megadja, hogy az adott szó mit is jelent pontosan:
https://translate.google.com

( Sajnos az olyan nyelvekkel amelyek  betűkészleteinek nincsenek megfelelői a billentyűzeteinken ez nem  igazán működik )

Szívesen segítünk bármiben ! Ha esetleg elakadtál, vagy kérdésed lenne tedd fel itt nekünk kommentben és amint tudunk válaszolunk rá ! :) 

Ha tetszett ez a bejegyzés, kérlek oszd meg másokkal is!
(a lejjebb található megosztás gombok, vagy a jobb oldali panel segítségével :)
Köszönöm és szép napot!